fallback-image

Hoe beïnvloeden infraroodpanelen de luchtkwaliteit binnenshuis?

infraroodpanelen de luchtkwaliteit binnenshuis

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, is de beste keuze een energiezuinige oplossing. Dat is de reden waarom infraroodpanelen zo populair zijn, vooral nu de overheid ons naar de netto nuldoelstellingen in 2050 duwt! In tegenstelling tot traditionele convectieradiatoren werken infraroodpanelen via straling, waardoor er geen energie wordt verspild aan het verwarmen van lucht. In plaats daarvan verwarmen ze objecten, zodat je kamer meteen warm en gezellig aanvoelt. Dit minimaliseert ook het warmteverlies door ventilatie, omdat er geen warme lucht kan ontsnappen uit tocht, kieren en spleten.

Infraroodstralen worden door uw paneel uitgezonden en stuiteren door de kamer totdat ze iets raken, zoals meubels of muren. Zodra ze een voorwerp raken, worden de stralen geabsorbeerd en zorgen ervoor dat de moleculen trillen en warmte vrijgeven. Deze warmte wordt vervolgens door u en andere mensen in de kamer gevoeld. Omdat de stralen niet in de lucht worden uitgestoten, drogen ze het vocht niet uit en doen ze geen stof opwaaien, wat goed nieuws is voor mensen met een allergie.

infraroodpanelen

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

IR-panelen zijn ontworpen om slank en compact te zijn, zodat ze aan de muur of het plafond kunnen worden gemonteerd zonder ruimte op de vloer in beslag te nemen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een reeks kleuren, zodat u er een kunt kiezen die past bij de rest van uw kamerinrichting, of u kunt zelfs panelen laten bedrukken met afbeeldingen om een werkelijk unieke look te creëren!

Hoe beïnvloeden infraroodpanelen de luchtkwaliteit binnenshuis?

Ze hebben geen leidingwerk of een bron van brandbare brandstof nodig en zijn elektrisch, zodat ze overal kunnen worden geïnstalleerd waar u een geschikt stopcontact heeft. Dit maakt ze een flexibelere optie dan traditionele radiatoren, omdat ze afhankelijk van uw behoeften tegen een vlakke muur of op een systeemplafond kunnen worden geplaatst.

Omdat ze ver-infraroodstralen (ook wel langegolf genoemd) gebruiken om uw huis te verwarmen, zijn de panelen veel energiezuiniger dan radiatoren of opslagverwarmers. Ze kunnen dezelfde hoeveelheid warmte leveren met de helft minder elektriciteit, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn.

Het gebruik van een ver-infraroodpaneel is ook veiliger omdat deze geen UV-straling uitzenden, zoals de zon dat wel doet. Dit komt omdat ver-infrarode stralen een langere golflengte en een lagere frequentie hebben, waardoor ze zachter voor je huid zijn dan kortegolfstralen.

Ze zijn ook betrouwbaarder dan andere verwarmingsoplossingen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over jaarlijkse onderhoudsbeurten of bedrijfskosten. Bovendien zijn ze voorzien van een oververhittingsbeveiliging om schade te voorkomen en ze veilig te houden.

Infraroodverwarmingspanelen zijn de perfecte keuze voor een volledig gezoneerd pand, omdat ze individueel kunnen worden geregeld met thermostaten. Hierdoor kunt u alleen de kamers verwarmen die u gebruikt, waardoor uw verwarmingskosten lager worden en u geld bespaart.

In tegenstelling tot convectieverwarming kunnen infraroodpanelen achter uw gordijnen worden geïnstalleerd, omdat de warmte gelijkmatig door uw kamer wordt verdeeld. Dit betekent dat u kunt genieten van alle gemakken van een goed verwarmd huis, terwijl u overdag uw gordijnen en zonwering open houdt om natuurlijk licht binnen te laten. Dit is vooral handig in slaapkamers, omdat het je kan helpen sneller in slaap te vallen en ‘s nachts beter te slapen.

admin

Related Posts

fallback-image

Charter a Boat in Ibiza For Tourist 

fallback-image

Hoeveel zonnepanelen zijn er geïnstalleerd in Rijsbergen?

fallback-image

Choosing a Rigid-Flex PCB Manufacturer You Can Trust

fallback-image

Was beinhaltet ein Reinigungsservice?

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *